Ma usun seda pimeda värki. Inimesed on kõik erinevad. Ma mäletan väga hästi, kus ma käinud olen , nii kuus tundi tagasi pööret, kui ka kaks aastat tagasi nähtud asja, orjenteerun ilma gepsuta samamoodi hästi, kui ma legendi tean, seal on siukesed järved, seal on siuke maastik, pole probleemi sinna minna ja tagasitulles aru saada, et ahah, teiseltpoolt sedasamustki tulin ja siitpoolt sedasamustkit lähen jms Kaks korda silmadega kaotatud gepsu üles üles otsinud. Sisemine kompass ja tähelepanelik detailide vaatlus. Üsna kasulik harjumus on teatud intervalliga tagasi vaadata minnes, siis tagasitulles ei teki seda oikuiimelikkõikon tunnet.
Kõik see on mul kadunud udus. Hakkan ringe tegema. Ilmselt ma ei saa ennast positsioneeritud, kui ma midagi kindlat/äratuntavat ei näe. Samamoodi mul lood iseenda loodimisega. Valges olen suhteliselt merekindel ja pimedas üsna suure tõenäosusega söödan kajakaid.
Mul tokiga käies sobib parem reis, kõhupealne(kahlamispükste) kängurutasku ja vasakul rinnal rinnatasku lukuga, külje pealt võetav gepsuga toimetamiseks, tokk lohiseb mõned sammud lihtsalt järgi käerihmaga. Kuhu keegi oma gepsule kõige parema koha leiab on vast individuaalne. Ma kunagi endale lubasin, et kolmandat gepsukaotust lihtsalt ei tule, mul peenike nöör küljes, panen kuhugi riiete külge lõksu või aasaga, kaob ta muidugi siis, kui on ainult igaksjuhuks kaasas ja pikalt ei kasuta.
Kui seda koguaeg peab vaatama gepsu teemat parasjagu pole, siis nii ehk naa peab gepsul mingi kindel koht olema.
tripp kirjutas: ↑05 Okt 2018, 20:17
GPS eeldab normaalset kiirust, pärapõrgus ja võsas pole tal levi, võtab akut.
Telefoni või pärisgeps? Mul vist kõige esimese etrexiga, kui keegi veel miskitest gepsukaartidest miskit ei teadnud olid miskid leviprobleemid, ma ei oska isegi aastat pakkuda, edasi pole küll ühegi gepsuga miski quest, quest2, gps 60-64 jms pole mingeid tõrkeid kohanud leviga. Nutiasjadest ma midagi ei tea.
Kompass on hea kerge küll, suht lollikindel kah, kursihoidmiseks ongi parim, ainult kompassiga navigeerimine on ikkagi tähelepanelik rehkendus ja tulemus suht ebatäpne ehk tihtilugu tuleb tõdeda, et peaksin olema siin rehkenduse järgi aga olen siin.