Vee tarbimine ja kulu on siiski individuaalne.REGA1872 kirjutas: ↑05 Jaan 2018, 11:30Milleks sa Eestis sügisesel matkal nii palju vett kaasa vedama pead (isegi kui pudelid on tühjad, tundub nende kaasavedamine suht mõtetu) ? Päevas kulub joogiks mingi 0,5 ltr (pole ju suvine kuumus) ning piirkonnas on küllaga veekogusid, mille ääres laagerdades õhtul keetmiseks vett saada. Lisaks on teekonnal mitu sood/raba, mille vett võid ka ilma keetmata juua (on küll veidi kollane, aga muidu täitsa OK).
Mul endal ka suht suurte põlvetaskutega püksid (Fjällräven), aga isiklik kogemus ütleb, et kui sinna liiga palju asju sisse toppida, siis hakkab see kola käimisel jalgu peaksma.
Ma jõin varasemalt ka talvel üle 1.5 l päevas, suvel vahel ka üle 2 l. Veepõiele üleminekuga olen saanud oma tarbimise väiksemaks (sunnin end jooma 3-4 korda tunnis, väikesed kogused). Lisaks põiele on mul alati vähemalt 1 liitrine plastikpudel kaasas, ei kaalu palju ja kokku kortsutades ei võta väga palju ruumi, olen kunagi ühe põie matkates ära lõhkunud, suhteliselt nadi on kui pole millegagi vett kaasas kanda.
Mis puudutab pükstes kola kandmist, siis sellega nõustun et mujal kui seljakotis ruumikamate/raskemate asjade kandmine on jabur, pükste taskusse käib kaart ja kui vaja siis telefon, rahakott, kompass, kõik muud asjad hakkavad pükse alla kiskuma, jäävad võsas kuhugi taha kinni, vöö puhul hõõruvad või ei sobi kokku koti puusavööga.