1. leht 2-st

Rannarootsi

Postitatud: 22 Mär 2016, 12:56
Postitas Taliraks
Kas keegi teab kust saab neid tooteid poest osta? Olen ise neid erinevatest pooditest otsind kui pole leidnud :cry: .
http://rannarootsi.ee/tooted/konservid- ... -kartuliga" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rannarootsi.ee/tooted/konservid- ... -kartuliga" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Rannarootsi

Postitatud: 22 Mär 2016, 13:43
Postitas Metsamyhin
Prisma:
https://www.prismamarket.ee/#!/entry/4740296007036" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Rannarootsi

Postitatud: 22 Mär 2016, 14:40
Postitas Evelyn
Sa oled äkki vale riiuli ees seisnud? Selveris on need täitsa olemas ja + veel 5 erinevat. Need asuvad purgisuppide riiulis (mitte lihakonservide juures).

Re: Rannarootsi

Postitatud: 22 Mär 2016, 15:19
Postitas Taliraks
Täitsa võimalik

Re: Rannarootsi

Postitatud: 22 Mär 2016, 20:17
Postitas heiki
Mina olen ka Selveris näinud :)

Re: Rannarootsi

Postitatud: 22 Mär 2016, 20:35
Postitas Taliraks
Olen käind juba kahes Rimi hypermarketis ja no ma ei tea kas ma olen pime või ei olegi Rimis neid. Ei olnd neid ei purgisuppide juures ega lihakonservide juures :( Selverisse pole veel jõudnud kiigata purgisuppide juurde...

Re: Rannarootsi

Postitatud: 22 Mär 2016, 21:06
Postitas mrWilson
Näita personalile pilti ja küsi kas on. Säästad aega ja närve. ;)

Re: Rannarootsi

Postitatud: 22 Mär 2016, 21:39
Postitas Tarmo
Rannarootsil oli vist ka sõdurite poolt palavalt "armastatud" maksakaste.

Re: Rannarootsi

Postitatud: 22 Mär 2016, 21:48
Postitas aleks
paaris Rimis märkasin neid külmkapis seal kus vorstid, süldid, konservid.

Re: Rannarootsi

Postitatud: 22 Mär 2016, 22:45
Postitas speedsta
Tarmo kirjutas:Rannarootsil oli vist ka sõdurite poolt palavalt "armastatud" maksakaste.
Palav armastus on nüüd õnneks lõppenud, oli sitt mis sitt, ilma ilustamata.

Re: Rannarootsi

Postitatud: 23 Mär 2016, 09:52
Postitas Metavo
Sa peaksid olema õnnelik inimene kui pole neid leidnud poelettidelt. Sa lihtsalt veel ei tea seda.

Need konservid on head vaid tõsise külma ilmaga ja pärast tohutut rammestavat päeva.
Samuti sobivad need kandmiseks kui tahta tugevaks saada või lõkkele piirde ladumiseks, kui kive pole.

Kui poest neid ei leia, siis olen ise neid näiteks matkamise ajal Kõrvemaalt leidnud piirkondadest, kus kaitseväelaste õppused aset leiavad, mine proovi õnne sealt :)
Tunnistan, korilasena võin neid süüa küll, kuid kõigel on piirid.

Re: Rannarootsi

Postitatud: 23 Mär 2016, 20:30
Postitas Taliraks
Metavo kirjutas:Sa peaksid olema õnnelik inimene kui pole neid leidnud poelettidelt. Sa lihtsalt veel ei tea seda.

Need konservid on head vaid tõsise külma ilmaga ja pärast tohutut rammestavat päeva.
Samuti sobivad need kandmiseks kui tahta tugevaks saada või lõkkele piirde ladumiseks, kui kive pole.

Kui poest neid ei leia, siis olen ise neid näiteks matkamise ajal Kõrvemaalt leidnud piirkondadest, kus kaitseväelaste õppused aset leiavad, mine proovi õnne sealt :)
Tunnistan, korilasena võin neid süüa küll, kuid kõigel on piirid.
Tohohh kas tõesti maitse nii kohutav? Või milles asi? Tunduvad just paremad kui igasugused dehüdreeritud toidud.
Kalla asi pannile soojenda nats ja ongi korras. Eks ma ole matkamises üsna roheline ka :D

Re: Rannarootsi

Postitatud: 24 Mär 2016, 14:28
Postitas Calebson
Neid konserve on päris mitu varianti. Mõned vähe maitsvamad, teised jälle kehvemad. Reeglina on neil hästi halb kuulsus, sest need on ajateenijate kuivtoidu pakkides ja päevade kaupa ainult sellistest toitudes viskab ikka väga üle. Paar korda kuus metsas süüa kannatab vast ikka, kuid ise tassiks pigem teistsugust toidukraami metsa kaasa.

Re: Rannarootsi

Postitatud: 24 Mär 2016, 14:47
Postitas Nohik
Kui jõudu on, võib kõike vedada.
Aga kõik poest ostetavad valmistoidud soovitan kodus korduvalt ära proovida. Korduvalt seepärast, et mingi koguse võib sisikond välja kannatada. See puudutab igasugu konserve, purgisuppe, pakisuppe, pakipüreesid.
Taliraks kirjutas:
Metavo kirjutas:Sa peaksid olema õnnelik inimene kui pole neid leidnud poelettidelt. Sa lihtsalt veel ei tea seda. Need konservid on head vaid tõsise külma ilmaga ja pärast tohutut rammestavat päeva. Samuti sobivad need kandmiseks kui tahta tugevaks saada või lõkkele piirde ladumiseks, kui kive pole. Kui poest neid ei leia, siis olen ise neid näiteks matkamise ajal Kõrvemaalt leidnud piirkondadest, kus kaitseväelaste õppused aset leiavad, mine proovi õnne sealt :) Tunnistan, korilasena võin neid süüa küll, kuid kõigel on piirid.
Tohohh kas tõesti maitse nii kohutav? Või milles asi? Tunduvad just paremad kui igasugused dehüdreeritud toidud. Kalla asi pannile soojenda nats ja ongi korras. Eks ma ole matkamises üsna roheline ka :D

Re: Rannarootsi

Postitatud: 24 Mär 2016, 14:49
Postitas Taliraks
Sõduritest ma saan aru kui tuleb kogu aeg seda süüa siis muutub vastikuks nagu kõikide muude toitutega aga kui käid paar korda iga kolme kuu tagant pikemal matkal siis ei tohiks vast hullu olla.

Re: Rannarootsi

Postitatud: 24 Mär 2016, 15:59
Postitas Nohik
Kui tüdimusega kõhulahtisus või kõrvetised ei kaasne, pole häda.

Re: Rannarootsi

Postitatud: 24 Mär 2016, 16:01
Postitas Metavo
Mis see pikem matk tähendab? Nädalast juba piisab

Re: Rannarootsi

Postitatud: 24 Mär 2016, 19:54
Postitas seiklus

Re: Rannarootsi

Postitatud: 25 Mär 2016, 08:25
Postitas Taliraks
Metavo kirjutas:Mis see pikem matk tähendab? Nädalast juba piisab
Minu "pikem matk" kestab tavaliselt kolm ööd suvel kuni viis mis on siinsete matkahuntide jaoks köki-möki aga nagu mainisin olen matkamises üsna uus. Ma olen inimene kes hindab toitu päris kõrgelt ja seepärast on mulle oluline et saaks matkal vähemalt paar korda kõhu sooja ja maitsvat toitu täis. Ja need Rannarootsi omad näevad täitsa head välja :)

Re: Rannarootsi

Postitatud: 25 Mär 2016, 08:45
Postitas Avo
loomulikult on need konservid vastuvõetamatud kui oled "vatis" kasvanud.

Re: Rannarootsi

Postitatud: 25 Mär 2016, 11:39
Postitas Uitav Hunt
Laiendaks natuke teemat ja küsiks, et mida siinne rahvas teeb kõrvetiste puhul. Kaitseväes on kasutusel Rennie tabletid, kuid kas on ka muid huvitavaid lahendusi nende vaevuste vastu? Kuivpajuki pikemaajalisema tarbimise puhul ilmselt pole kõhukinnisusest ja kõrvetistest pääsu. Seda enam, et tänapäeva konservid ja kiirtoidud on paksult täis erinevat keemiat ja vürtse.

Re: Rannarootsi

Postitatud: 25 Mär 2016, 12:12
Postitas sepaonu
Ma teen ise oma kuivatoidud.

Re: Rannarootsi

Postitatud: 25 Mär 2016, 19:24
Postitas polarbear
Uitav Hunt kirjutas:Laiendaks natuke teemat ja küsiks, et mida siinne rahvas teeb kõrvetiste puhul. Kaitseväes on kasutusel Rennie tabletid, kuid kas on ka muid huvitavaid lahendusi nende vaevuste vastu? Kuivpajuki pikemaajalisema tarbimise puhul ilmselt pole kõhukinnisusest ja kõrvetistest pääsu. Seda enam, et tänapäeva konservid ja kiirtoidud on paksult täis erinevat keemiat ja vürtse.
Kiire leevendus on pool teelusikatäit söögisoodat lahustatud klaasitäies vees. Aga pidavat olema suhteliselt räme pauk maokeemiale. Kõrvetised on ikkagi märk mao ülihappesusest ja tegeleda tuleb põhjusega, mitte tagajärjega.
Ehk siis, kui on kalduvus kõrvetistele siis mitte tarbida selliseid toiduaineid, mis seda põhjustavad (mul näiteks põhjustasid seda mõni aeg tagasi erinevad saiapõhised küpsetised, nagu pirukad, pitsa jms). Organismil on kalduvus ise ennast korrastada, kui seda võimaldada, seega mõnda aega jälgida, mida sisse sööd ja algavad probleemid kaovad ise. Suurem probleem vajab muidugi arstlikku konsultatsiooni.
Mitmekesine toitumine aitab vältida erinevaid seedetrakti probleeme :) Kõlas teaduslikult.... aga pm hoia ennast enne minekut teadliku(ma)lt vormis, siis nädal-kaks konserve kui kuivpajukit ei põhjusta kah veel erilisemaid hädasid ka nõrgema kõhuga inimesel :D

Re: Rannarootsi

Postitatud: 25 Mär 2016, 20:52
Postitas Nohik
Üldiselt, ma ise eelistan ka matkal süüa võimalikult lihtsalt.
Pigem söön makaroni ja tatart, kui valmis paki või purgitoitu. Kui ikka mingi piim, liha ja rasv on toatemperatuuril säilima pandud, midagi head loota pole.
See väide, et kuipajuk ikka kõhu kinni või kõrvetama võtab, ma arvan, et iga inimene peaks ennast tundma õppima. Mina ei söö riis, vist ainuke toit, mis mul kõhu kinni võtab. Samuti ei söö näkileiba, garanteerib kõrvetised ja kõhulahtisuse. Eks neid asju peab igaüks enda kohta teadma.
Lihalisandiga on keerulisem, seda saab lisaainevabalt ainult ise valmistades. Kuskil siin oli teema, kus kuivatavad ja vakumeerivad.
Kaalu, hinna, maitse ja lisaainesisalduse kompromissina kasutan lühemate otste korral pigem head kuiva täissuitsuvorsti, 5 päeva küll seisavad. Kaubandusvõrgu Oskari Pepperoni ja Moskva on täitsa okey, eriti kui rohkem kuivanud on. Põhimõtteliselt saab neid ka külmkapis veidi kuivatada, aga siis peaks nad seal hõredalt paiknema või rippuma.
Ka metsloomakonservid on head, kui need on nõukaaja malli järgi tehtud, tihkelt tailiha täis. Üksi söömiseks on ainult formaat liiga suur. Mu sisikond kannatab välja maksimaalselt kolmandiku konservi söögikorra juurde (pikema aja jooksul). Eks seda va nitritit seal ikka on. Mida punasem karbis näib, seda rohkem. Rabamatkadel käin sügisel suurema seltskonnaga, siis vahel kasutame, kui vedavat jõudu rohkem on.

Üks veider meetod oli nõukaajal veel, mida ka sublimeerimiseks nimetati, keedeti lihast vesi välja. Liha lõigati kuubikuteks, lisati searasva ja keedeti vist 16 tundi, kuni vesi täielikult eraldus ja liha lagunes kiuks. Siis valati mingitesse sobiva formaadiga topsidesse. Mõni aasta tagasi kellelgi nägin õllepurki valatult. Sealt lõigati sobiv seib otsast ja lisati söögile. Kui mitu korda päevas otsast võtad, ei lähe halvaks. Kes rasvast maitset ei kannata, sellele ei sobi. Tõsine kaloripomm, lisaaineid ei sisalda. On kavas katsetada.

Re: Rannarootsi

Postitatud: 25 Mär 2016, 21:32
Postitas sepaonu
Arvestades seda, et osad matkatoidud on päris kallid, osad ei meeldi, osasi kahtlustad, et millal ja millest tehtud, siis omavalmistatute peale üleminek on põhjendatud ja pole ulmekallis, kuivati on kõige mõnusam asi aga saab ka praeahjuga jantides hakkama. Vaakumpakendaja on ka hea asi. Ise midagi tehes alustad lihakarnist ja peenrast, tead täpselt millest ja kuidas su toidud tehtud on.
Kui ma jahimeeste käest vorsti ostan, siis kuivatan köögis kardinapuu küljes, suht soe põrandaküttega ruum aga mitte palav, kuivab ilusti. Kui mulle tundub, et parajalt kuiv, siis tõmban vaakumisse ja sügavasse.
Mina poe konserve ei söö. Ise kah ei viitsi neid teha, kuigi heade konservide tegemine on ettevõtmise ja harjutamise küsimus, mulle on jahimehed toonud vahest , võib paljalt ilma leivata süüa.