Retsepte

Kõik matkatoidust, retseptid, soovitused, energianormid jne.
Kasutaja avatar
Metavo
Guru
Guru
Postitusi: 1210
Liitunud: 17 Dets 2011, 17:46
Kontakt:

Retsepte

Postitus Postitas Metavo » 18 Mär 2013, 17:13

Vaatan et otseselt selline teema siin näib puuduvat. Niisiis alustaks ühega.

Motivatsiooni tõstja:
Üks selline väga lihtne asi mida kiirelt (vähemalt minu arvestuse järgi) metsas teha on järgmises järjekorras pannile või potti tulel kokku segada: sibul, küüslauk, punased oad tšillikastmes, magus mais, lihalaadne toode(känts liha või mõni konserv nt), eelnevalt keedetud riis + pipar-sool.
Maisi peaks olema ca. poole vähem kui uba, tuleb hea ja toitev.
Kuni on puid, pole probleemi

Kasutaja avatar
Jyrgenson
Foorumi raudvara
Foorumi raudvara
Postitusi: 2228
Liitunud: 27 Veebr 2011, 21:46
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas Jyrgenson » 18 Mär 2013, 17:41

Üks lemmik roogadest on söödav tee. Segan erinevad kuivatatud puuviljad ja marjad kokku, ning keedan paksu tee. Vahepeal rüüpad ja vahepeal lusikaga mõni toekam suutäis.
https://www.facebook.com/tjmatkaklubi" onclick="window.open(this.href);return false;
Rumalad tahavad saada õnnelikus, targad tugevaks!

Kasutaja avatar
KuuseOkas
Huviline
Huviline
Postitusi: 134
Liitunud: 20 Nov 2012, 23:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas KuuseOkas » 18 Mär 2013, 20:27

Käisime nädalavahetusel lühemal metsatiirul ja kuna ilm oli lihtsalt suurepärane, siis jäime veel lõket tegema. Kaaslase soovitusel tegime endale siis sellise lõuna:
viiluta kartul, porgandid, sibul ja soovi korral mõned viinerid, puhasta ohtralt küüslauguküüsi. Tõsta natuke kõigest fooliumile, maitsesta (sool, pipar, sidrunipipar ... ). Mätsi foolium ümber. Parem pane kohe mitu kihti. Ja kui paned viineriollust, siis ürita susata need rohkem teiste asjade keskele, sest muidu kärssavad need kergesti ära.
Seekord olime laisad ja tegime pakikesed juba kodus valmis ja metsas oli need vaja vaid sütele need panna. Suhtusin alguses natuke skeptiliselt pakkidesse, aga väga maitsvad tulid :) Ja magustoiduks tegime banaani šokolaadiga. Võtad mõne küpsema banaani ja lõikad pikuti selle koorde ava. Sinna topid sisse lemmik šokolaadi ja siis jälle foolium ümber ja sütele.
“One’s destination is never a place, but a new way of seeing things.” Henry Miller

Kasutaja avatar
MeelisV
Uudistaja
Uudistaja
Postitusi: 75
Liitunud: 13 Juun 2013, 11:38
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas MeelisV » 25 Juun 2013, 10:31

üks retseptikogu mis suure lombi tagant pärit
tegu on seal populaarse malmpaja ehk dutch oven´i retseptidega
köetakse sütega ja eriti siis söebrikettidega
tehakse seal sees kõike supp/praad/magustoit

kiire tutvustus dutch oven´i kohta - kaanega malpott/pada mille all on ka jalad ja kaan on peal üleskeeratud servadega.
söed ehk briketid pannakse nii paja alla kui ka kaane peale.

http://tnttt.com/images/2012/TnTTTCookbook1.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

kuskil on ka selle raamatu teine osa - kui leian siis panen ülesse.
retseptid pärinevad siis foorumikasutajate käest ja kokku korjatud üheks "raamatuks"
olen ka ise sellise poti ostnud aga pole veel seal miskit teinud :oops:

Kasutaja avatar
mrWilson
Administraator
Administraator
Postitusi: 1643
Liitunud: 12 Veebr 2011, 04:31
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas mrWilson » 15 Jaan 2014, 16:11

Leidsin sellised retseptid: http://www.loodusegakoos.ee/matkatee-bl ... aja-aarest" onclick="window.open(this.href);return false;

Targemad võiks siia "kateloki leiva" retsepti lisada koos küpsetamise juhendiga.
Ah, minge metsa...

Kasutaja avatar
sepaonu
Ekspert
Ekspert
Postitusi: 891
Liitunud: 22 Okt 2013, 21:15
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas sepaonu » 15 Jaan 2014, 17:27

Ma olen sellise asjaga nagu soomlaste kalakukko ehk kalaleib? kodus mänginud ja enamasti õnnestunud.
http://www.youtube.com/watch?v=LlSox8M322U

Ma arvan, et nagu enamus kalakukko tegijaid soovitab, et nisu ja rukkijahu pooleks või muus vahekorras ongi edu pant. Ainult rukkijahust hea leiva tegemine välioludes on mu meelest raske ja seguga oluliselt lihtsam(loodetavasti 8-) )
Peaks kodus mingit pannileivapätsikest mõned korrad proovima teha, julgeks pärast lõkke või priimuse peal ka teha.

Ma arvan, et nendes linkides tuleks vaid rukkijahu juurde võtta:
http://www.youtube.com/watch?v=_rWujuBOuaY" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tursiden.net/2010/06/pannebrod" onclick="window.open(this.href);return false;

ja kokkutulekuvariant ka 8-)
http://www.tursiden.net/2010/06/pinnebrd/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ma ise tönkan norrat, kellel google translaatorist puudu jääb, siis kasutage seda: http://www.eki.ee/dict/norra/" onclick="window.open(this.href);return false; kuigi ka see tõlgib ainult tüvesi.
joon jõest, söön jõest

Kasutaja avatar
Jyrgenson
Foorumi raudvara
Foorumi raudvara
Postitusi: 2228
Liitunud: 27 Veebr 2011, 21:46
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas Jyrgenson » 15 Jaan 2014, 18:11

Kalaga seotud toidud ajavad mind isiklikult täiega pöördesse - ma juba neelatan.
https://www.facebook.com/tjmatkaklubi" onclick="window.open(this.href);return false;
Rumalad tahavad saada õnnelikus, targad tugevaks!

polarbear
Ekspert
Ekspert
Postitusi: 551
Liitunud: 28 Aug 2013, 21:28
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas polarbear » 02 Veebr 2014, 20:21

sepaonu kirjutas:Ma olen sellise asjaga nagu soomlaste kalakukko ehk kalaleib? kodus mänginud ja enamasti õnnestunud.
http://www.youtube.com/watch?v=LlSox8M322U
Eile Pärnu lahel kirvega löödud ahvenad... ja poole rohkem peekonit, kui retseptis.
Super.
Soovitan.
Dieedil olijad peavad kahjuks ära unustama.
Pilt

Kasutaja avatar
MeelisV
Uudistaja
Uudistaja
Postitusi: 75
Liitunud: 13 Juun 2013, 11:38
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas MeelisV » 13 Veebr 2014, 12:59

MeelisV kirjutas:üks retseptikogu mis suure lombi tagant pärit
tegu on seal populaarse malmpaja ehk dutch oven´i retseptidega
köetakse sütega ja eriti siis söebrikettidega
tehakse seal sees kõike supp/praad/magustoit

kiire tutvustus dutch oven´i kohta - kaanega malpott/pada mille all on ka jalad ja kaan on peal üleskeeratud servadega.
söed ehk briketid pannakse nii paja alla kui ka kaane peale.

http://tnttt.com/images/2012/TnTTTCookbook1.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

kuskil on ka selle raamatu teine osa - kui leian siis panen ülesse.
retseptid pärinevad siis foorumikasutajate käest ja kokku korjatud üheks "raamatuks"
olen ka ise sellise poti ostnud aga pole veel seal miskit teinud :oops:
sama "raamatu" teine osa
http://www.blogicalthoughts.com/zips/TnTTTCookbook2.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Kasutaja avatar
sepaonu
Ekspert
Ekspert
Postitusi: 891
Liitunud: 22 Okt 2013, 21:15
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas sepaonu » 18 Veebr 2014, 22:45

praegu tervisliku toitumise maania igal pool, a miskit peab inimene ju sööma ka, annan sihkese 50/50 retsepti, pool kasulik, pool kahjulik
Riivi kartulit ja pane see majapidamispaberi peale ja keeruta aegajalt, et vedelikku, mis kartul välja ajab vähemaks saada, suht lootusetu üritus, a alati võid öelda, et andsid endast parima. Klopi muna(d) lahti. Maitsesta kalafilee. Kui kasutad külmutatud kala, siis kuivata majapidamispaberiga ennem maitsestamist. Keeruta fileetükke munas ja ja siis riivkartulis ja jäta seisma natukeseks, mis on mu meelest iga paneeringu oluline trikk, et paneering ka kinni jääks. Prae suht intensiivse kuumusega, hea indikaator on kiirelt kuldpruunistuv kartul. Kala praadimise juures on veel indikaator see, et kui esimest poolt praed, siis jälgid kala(filee)tüki serva mis on pastelne ja lõheliste puhul pastellroosa, kui valget värvi hakkad nägema seal serval, siis aeg keerata kalatükki.
Et aineid ja koguseid grammides pole nimekirjana? Tee oma maitse järgi nagu tavaliselt, kui enesekindel oled ja kui kahtled igas asjas, siis nuusuta ja maitse, see kõige parem soovitus, käpardid helistagu ämmale või vanaemale, nemad teavad alati kõike.. Kalaga enamasti see viga kipub olema, et kuivatatakse ära, jälgi seda valget liha värvi praadimisel. Mina kasutan maitsestamisel ainult meresoola(aa, tuli meelde, kartulilaastudele viska ka ikka soola) ja valmis kalale puistan enamasti tilli, vahest ka muud silo. Kes rohke rasvaga praeb, siis võib natuke majapidamispaberi peal nõrutada/keerutada. See kartulipaneering on paras peavalu teha, aga näeb efektne välja ja kokkuvõttes suht korralik amps.
joon jõest, söön jõest

polarbear
Ekspert
Ekspert
Postitusi: 551
Liitunud: 28 Aug 2013, 21:28
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas polarbear » 20 Veebr 2014, 19:45

Kopin siia ka ühe teise foorumi postituse. Autoriõiguse pärast kaklema ei pea, minu oma on :D

Külmsuitsukala :wink:
Kolmveerand aastat katsetatud, eksitud, uuesti katsetatud, kümneid kilosid kala ära söödud ja tulemus on välja koorunud selline.

Vaja läheb värsket ja suurt fileed, kaaluga u 1,5-2,5 kilo tükk. Väiksemad ei tule nii head, suuremad ei mahu mul kappi....Tavakaubandusest kahjuks ei saa nii suurt ja värsket tavaliselt, seega tuleb ise püüda või soetada tutvus mõne maaletoojaga, horeca varustajaga, kalakasvatusega vms paremale kraamile ligipääsu omava üritusega.
Sobib nii lõhe kui vikker, nüansid allpool.
Niisiis:
Võtad filee, kuivatad kenasti majapidamispaberiga ära. Paned kile või fooliumi lauale, puistad soola alla, filee peale, seejärel raputad ohtralt jämeda (mere)soolaga üle. Samuti raputad peale tunde järgi pruuni suhkrut, mitte nii palju kui soola, vaid sellise kerge kirme. Pakid ilusti sisse ja nüüd ööpäevaks külmkappi.
Kapist välja, pühid üleliigse soolasodi maha, võib ka kiirelt külma veega üle lasta. Seejärel tuleb hoolikalt ja hoolega paberiga ära kuivatada. Kala peab olema nii kuiv kui võimalik! Ilusa pinna saamiseks võib noateraga filee kergelt üle kaapida.

Nüüd siis kõige tähtsam protsess:
Suitsuks sobib lepp. See tavaline. Kuid hõrguma ja huvitavama maitse annavad õunapuu, ploom, kirss, kreek jm luuviljalised.
Külmsuitsuahju kapi temperatuur peab olema:
Vikker-20-25 kraadi, aeg 10-12 tundi
Norra lõhe 15-20 kraadi, aeg 12-14 tundi
Looduslik lõhe või meriforell- kuni 15 kraadi, aeg 14-16 tundi.
Mingil juhul ei tohi temperatuur tõusta üle 26-27 kraadi (ametlikult üle 30 kraadi kuid turvamarginaal termomeetri vea kompensatsiooniks peab olema), muidu läheb kala pehmeks ja seega hukka.
Mida rasvasem kala, seda kõrgemat temperatuuri kannatab. Väherasvane looduslik kala kipub kuivama ja seetõttu tahab külmemat keskkonda.

Kui pool kasti või kast õlut on otsa saanud ja paarteist tundi termomeetrit passitud, võib kala välja võtta ja ööseks külmkappi tahenema panna.
Järgmisel hommikul on valmis laagerdunud, võib need pisikesed luud keskjoonest u 1cm kõrgemalt pinsettidega välja nokkida ja sügavkülma torgata 48 tunniks. Ühtlustab maitse ja tapab võimalikud ebameeldivad bakterid, kellel soolas ja suitsus ellu jääda on õnnestunud.

Kuna kogu protseduur on pikk ja (õlle)piinarikas :lol:, siis teen tavaliselt 4-6 fileed korraga ja enne sügavkülma pistmist lõigun parajateks 2-3 päeva (u poolekilosteks) portsudeks ja pakin vaakumisse.

Vajaminev tehnopark:
Sise- välistermomeeter, täitsa tavaline, mul on mingi marketi 4-rublane
Külmsuitsuahi või alternatiivina töökorras külmkapp koos suitsugeneraatoriga
Viimase eeliseks on see, et saab delikatessi toota ka siis, kui suvel +30 varjus valitseb ja hinnalise puumaterjali kulu on tavaahjuga võrreldes praktiliselt olematu.

Edit: selgunud on, et veel üks varjatud eelis on külmkapil. Nimelt -14 kraadise õuetemperatuuri puhul on külmkapis ikka +12.... ja protsess is in progress:
Väike teaser,4x2kg viled ootamas kappi minekut:
Pilt
Pilt

Kasutaja avatar
sepaonu
Ekspert
Ekspert
Postitusi: 891
Liitunud: 22 Okt 2013, 21:15
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas sepaonu » 20 Veebr 2014, 20:08

Mul on olnud see savusampo ca 5 aastat, töötab 12V/220V, mul autos mõlemad, teen tundrareisidel forellikonnasi sellega, kuivakala ennem rippu minekut saab ka suitsu. Mugav jubin.
joon jõest, söön jõest

Kasutaja avatar
mrWilson
Administraator
Administraator
Postitusi: 1643
Liitunud: 12 Veebr 2011, 04:31
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas mrWilson » 08 Mai 2014, 15:47

Saeveskis tegime ahuliha.

Vaja läheb:

Tubli käntsakas liha.
Foolium.
Teate küll, see retro plekkpann.
Sool.
Pipar.
Maitseained vastavalt maitsele.
Hapukoor.
Juust.
Till.
Soovitatavalt sibul ja/või küüslauk (meil seekord need puudusid).
Võibolla veel midagi. :)

Valmistamine:

Tee ahju tuli. Aseta liha fooliumile, seejärel lõika sinna vahed sisse. Määri soola, pipra, maitseainete ja hapukoorega. Mässi liha (võimalikult õhuliselt) fooliumisse nii, et kuumutades see vedelikke välja ei hakkaks ajama. Aseta kogu produkt plekkpannile. Lase maitseainetel veidi tõmmata. Nüüd kus ahi on kurjaks aetud ja alles ainult palavad söed ning maitseained on jõudnud parajalt imenduda lükka söed ahjus laiali (nii, et pann ei asetseks otse sütel) ja lükka pann koos lihaga ahju. Sulge ahju uks ja siiber. Nüüd nööbi lahti mõned õlled või mängi lastega monopoli sest tunnike või veidi peale las liha vaikselt ahjus mõnuleb. Kui aeg on tiksunud ning hurmavad aroomid on sind juba peaaegu hullumise ääreni viinud siis ava ahju uks, võta pann koos lihaga (ettevaatlikult, et ei kõrvetaks) välja. Ava ettevaatlikult foolium, nii, et mahlad välja ei voolaks. Riivi auravale lihale peale hulga juustu. Kutsu lapsed ja sõber ka sööma. :)
DSC_3795.JPG
Ahjupraad.
Head isu. 8-)
Ah, minge metsa...

pritsu
Uudistaja
Uudistaja
Postitusi: 15
Liitunud: 07 Nov 2013, 17:48
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas pritsu » 06 Juul 2014, 14:58

krt läen ruttu poodi ja siis matkama :)

Kasutaja avatar
mrWilson
Administraator
Administraator
Postitusi: 1643
Liitunud: 12 Veebr 2011, 04:31
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas mrWilson » 06 Juul 2014, 16:36

Metavo tegi suvekatel saia. Retsepti palun. :)
Ah, minge metsa...

Kasutaja avatar
Metavo
Guru
Guru
Postitusi: 1210
Liitunud: 17 Dets 2011, 17:46
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas Metavo » 06 Juul 2014, 18:33

Hele seemnetega saia jahu valmis segada, lasta kerkida, võtta grillrest (suletav), mõlemale poolele installeerida õhuke tainas ja vahele sibul ning juust (soovi korral ka õhemaid viile suitsuvorsti vms). Ääred kinni panna, sütele (mitte liiga kuumad) ning oodata. Mingi hetk pöörata, võtta ära, ära süüa.

Aega palju ei võta, seni olen vähema kui kolme tunniga hakkama saanud ;)
Kuni on puid, pole probleemi

Kasutaja avatar
mrWilson
Administraator
Administraator
Postitusi: 1643
Liitunud: 12 Veebr 2011, 04:31
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas mrWilson » 06 Juul 2014, 19:44

Metavo kirjutas:Hele seemnetega saia jahu valmis segada
Seemnetega jahu on mingi spetsjom või segad ise valmis? Lisada ainult vett või veel midagi?
Ah, minge metsa...

Kasutaja avatar
Metavo
Guru
Guru
Postitusi: 1210
Liitunud: 17 Dets 2011, 17:46
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas Metavo » 06 Juul 2014, 20:56

Oli Tartu Milli Hele mitmevilja jahusegu, kuid ilmselt tuleb ka välja kui kasutada miskit analoogset.
Tegin ikka nõnda nagu juhend ütles, 280 g vett, pool kilo jahu, tsipa kuivpärmi ja õli ning läheb :)

Pilt
Kuni on puid, pole probleemi

Kasutaja avatar
mrWilson
Administraator
Administraator
Postitusi: 1643
Liitunud: 12 Veebr 2011, 04:31
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas mrWilson » 06 Juul 2014, 22:02

Selged jutud. Jätan meelde.

Muide, selle taigna võib ka vabalt ümber puupulga keerata ja siis lõkkekohal vaikselt küpsetada:

https://www.flickr.com/photos/109674879 ... 011345315/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.flickr.com/photos/109674879 ... 011345315/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.flickr.com/photos/109674879 ... 011345315/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ah, minge metsa...

Kasutaja avatar
ullivilli
Guru
Guru
Postitusi: 1313
Liitunud: 08 Dets 2011, 15:16
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas ullivilli » 07 Juul 2014, 14:06

Tundub olevat oodatust rohkematele inimestele hämming ning jäetakse matka menüüst välja tatar, mille keetmiseks kulub liiga palju kütet.

Aga tegelikult:
Tatar, ei vaja keetmist.

Hommikul/õhtul valad plastpudelisse soovitud koguse tatart ning vee. Õhtuks on tatar vee sisse imenud ning ei erine kuidagi keedetud tatrast: lükkad pannile vms lased soovitud maitsetega soojaks ja olemas.

Naabrinaine kasutab õhtul leotuseks vee asemel keefirit - lisab hommikul tilli, maitseaineid ja muud maitserohelist ning sööb suvise külma salatina.

Kindlasti tasub meeles pidada, et tatar paisub väga palju. St 0,5kg tatart paisub täis ca 3L poti.
Natukene metsa poole.
http://www.minemetsa.ee http://www.ripptelk.ee - Hennessy, Tentsile, DD hammock, Rootsmann rippvoovid, Sawyer veefiltrid ja kõikvõimalik matkavarustus.

Kasutaja avatar
mrWilson
Administraator
Administraator
Postitusi: 1643
Liitunud: 12 Veebr 2011, 04:31
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas mrWilson » 07 Juul 2014, 14:43

ullivilli kirjutas:Tundub olevat oodatust rohkematele inimestele hämming ning jäetakse matka menüüst välja tatar, mille keetmiseks kulub liiga palju kütet.

Aga tegelikult:
Tatar, ei vaja keetmist.

Hommikul/õhtul valad plastpudelisse soovitud koguse tatart ning vee. Õhtuks on tatar vee sisse imenud ning ei erine kuidagi keedetud tatrast: lükkad pannile vms lased soovitud maitsetega soojaks ja olemas.

Naabrinaine kasutab õhtul leotuseks vee asemel keefirit - lisab hommikul tilli, maitseaineid ja muud maitserohelist ning sööb suvise külma salatina.

Kindlasti tasub meeles pidada, et tatar paisub väga palju. St 0,5kg tatart paisub täis ca 3L poti.
Pean tunnistama, et minu jaoks jälle midagi uut. Ja ärge siis unustage törts mett lisada ja killuke "teravast" kaunast. Ull, mis selle kauna nimi oligi mille ma endale mõlemasse silma suutsin hõõruda? :)
Ah, minge metsa...

Kasutaja avatar
Metavo
Guru
Guru
Postitusi: 1210
Liitunud: 17 Dets 2011, 17:46
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas Metavo » 07 Juul 2014, 14:44

Järgmine kord teen tatart ilmselgelt
Kuni on puid, pole probleemi

Kasutaja avatar
ullivilli
Guru
Guru
Postitusi: 1313
Liitunud: 08 Dets 2011, 15:16
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas ullivilli » 07 Juul 2014, 16:00

mrWilson kirjutas: Pean tunnistama, et minu jaoks jälle midagi uut. Ja ärge siis unustage törts mett lisada ja killuke "teravast" kaunast. Ull, mis selle kauna nimi oligi mille ma endale mõlemasse silma suutsin hõõruda? :)
Habanero
http://en.wikipedia.org/wiki/Habanero" onclick="window.open(this.href);return false;
http://en.wikipedia.org/wiki/Scoville_scale" onclick="window.open(this.href);return false;
100,000–350,000SHU
Näiteks tabasco kaste 2,500–5,000 SHU
Natukene metsa poole.
http://www.minemetsa.ee http://www.ripptelk.ee - Hennessy, Tentsile, DD hammock, Rootsmann rippvoovid, Sawyer veefiltrid ja kõikvõimalik matkavarustus.

kapakas
Uudistaja
Uudistaja
Postitusi: 3
Liitunud: 02 Mär 2015, 23:21
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas kapakas » 03 Mär 2015, 16:27

Youtubes nägin lahedat videot, kus maski taha peitunud matkahuviline lõikas keskmisest suuremal kartulil katuse maha, urgitses seest piisavalt palju välja, et sinna muna lüüa ja pani kaane peale tagasi ning kogu täiega sütesse. Ilmselt hõbekaga oleks tulemus vähe parem ja suurem protsent kartulist oleks söödab, aga väga bueno lahendus tundus siiski.

Kasutaja avatar
mrWilson
Administraator
Administraator
Postitusi: 1643
Liitunud: 12 Veebr 2011, 04:31
Kontakt:

Re: Retsepte

Postitus Postitas mrWilson » 16 Juun 2016, 16:25

Siit leiab ka ühtkomateist: http://andrewskurka.com/section/how-to/ ... l-recipes/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ah, minge metsa...

Vasta

Mine “Matkaköök”

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline