3. leht 3-st

Re: Pemmican

Postitatud: 01 Apr 2018, 18:34
Postitas sepaonu
Nohik kirjutas:
27 Mär 2018, 15:08
Mis võid puudutab, mingi koguse võtan kaasa kindlasti. Vanasti oli ikka või kaasas matkal, sinna hõõruti küll küll sisse soola
Võta kuivatud peast kaasa. Siin täpsed juhised ja jutud kuidas vanasti seda tehti, pool saad niigi soome keelest aru, teise poole küsid googletransleidi käest.
https://retkipaikka.fi/kuivattu-voi-on- ... tioloissa/

Re: Pemmican

Postitatud: 01 Apr 2018, 20:45
Postitas polarbear
Lühikokkuvõte:
Lõikad õhukesed laastud küpsetuspaberile, külmutad tunnikese-kaks õues või sügavkülmas ja siis pöördõhuga ahju või toidukuivatisse, temperatuur peab olema alla/kuni 35C, paar-kolm tundi ja valmis. Õhuvahe peab kah kuskil olema, et niiskus minema saaks.
Lõpuks võib veel kevadisele hangele panniga jahtuma panna, varjulisse kohta.
Mul on küll 55C praeahjul miinimum, seega ahjus ei saa, aga kuivatiga võib proovida.
NB, sobib ainult päris ehtne või, mitte võilaadsed rattamäärded.

Re: Pemmican

Postitatud: 01 Apr 2018, 21:19
Postitas sepaonu
polarbear kirjutas:
01 Apr 2018, 20:45
Mul on küll 55C praeahjul miinimum, seega ahjus ei saa, aga kuivatiga võib proovida.
Kindlasti on kellegil sellest lühikokkuvõttest ka abi aga ennem, kui kuivati määrimiseks ja pesemiseks läheb mainiks vahele, et kuigi soomes on aprill huhtikuu on tänane päev siiski aprillipäivä.

Re: Pemmican

Postitatud: 01 Apr 2018, 21:24
Postitas polarbear
Peksa saad, rsk :D Mul või juba külmub ja ahi soojas :D

Re: Pemmican

Postitatud: 02 Apr 2018, 08:51
Postitas Nohik
Krdi hea, et mul pikad juhtmed on.