Rannarootsi

Kõik matkatoidust, retseptid, soovitused, energianormid jne.
TimoT
Uudistaja
Uudistaja
Postitusi: 19
Liitunud: 08 Sept 2014, 17:17
Kontakt:

Re: Rannarootsi

Postitus Postitas TimoT » 26 Mär 2016, 01:49

Kui see Rannarootsi konserv soojendamise eesmärgil lahtise tule või süte peale panna, siis läheb kõrbema konservipurgi siseküljel olev plastiku kiht ja tulemus ei ole söödav.
Ja kui miskit auku ei ole tehtud, kus kaudu mandi keema minnes üleliigne rõhk välja pääseb, siis on võimalik et konserv kaane pealt viskab.

Veerand tundi keevas vees leotades ei ole ava vaja teha ega kõrbema ka ei lähe. Aga tüütu oodata ju nii pikalt.

Taliraks
Uudistaja
Uudistaja
Postitusi: 14
Liitunud: 20 Veebr 2016, 08:22
Kontakt:

Re: Rannarootsi

Postitus Postitas Taliraks » 26 Mär 2016, 06:28

Nii, leidsin ka poest Rannarootsin konservid. Proovsin kohe ka guljašš kartuliga ära. Panin pannile soojendasin nats ja korras. Maitse ja kvaliteet on päris kuid soolaga pole küll kokkuhoitud. Metsas kõlbab küll süüa :D Proovin lähiajal kartulid hakklihaga ka ära .

Uitav Hunt
Uudistaja
Uudistaja
Postitusi: 9
Liitunud: 08 Sept 2013, 16:33
Kontakt:

Re: Rannarootsi

Postitus Postitas Uitav Hunt » 26 Mär 2016, 12:33

Mul on kõhuga minevikus probleeme olnud ja seetõttu üritan olla metsas olles ettevaatlikum ja toituda vähe teisiti kui varasemalt. Kaitseväes tuli metsas olles ette olukordi, kus polnud võimalik sooja toitu süüa ja erinevate toidukordade vahe läks väga suureks. Poe konserve soojendades on kõrvetiste tekkimise oht väiksem, kuid pikemaajalisemal tarbimisel tekivad need siiski. Tuttavatelt jahimeestelt saadud ulukiliha konservid ja vorstid on olnud maole tunduvalt paremad kui poe kraam, kuid see pole alati kättesaadav olnud. Sepaonu idee, ise metsa kuivtoitu valmistada tundub olevat päris hea ja kui tekib võimalus pikemaks ajaks metsa minna proovin selle järgi.

Vasta

Mine “Matkaköök”

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline